RSS

la pas, pe Uliţa Mare

09 Sep

a treia ediţie a iniţiativei A.R.C.E.N., „Cu bastonul prin Bucureşti”, s-a încheiat azi, cu o ultimă plimbare pe Calea Victoriei (pe anul ăsta), de la Ateneu până pe cheiul Dâmboviţei.

pe la 6 şi un pic, ghidaţi cu aplomb de voluntarii A.R.C.E.N., am pornit pe Podul Mogoşoaiei cu opriri în faţa fostului Palat Regal, la Odeon, la magazinul Victoria, peste drum de CEC şi în Piaţa Naţiunile Unite, popasuri condimentate cu amănunte picante, amuzante sau întristătoare despre vechiul şi mai noul Bucureşti. bine scrise, textele ghizilor au făcut deliciul asistenţei.

ştiam dinainte, dar cred că abia acum am realizat cu adevărat, privind clădirile vechi, cu aerul lor de musafiri care au greşit nu numai ora, ci şi secolul, câte straturi de istorie, unele străvezii ca foiţele de mică, altele mai grosolane, din istoria recentă, s-au aşternut sub asfaltul Căii Victoria. de acum mă voi gândi şi la Biserica Sărindar când voi trece pe lângă Cercul Militar, la Galeriile Lafayette, când voi vedea magazinul Victoria şi la greva telefonistelor jignite de ziarul „Adevărul” când voi privi Palatul Telefoanelor, primul bloc înalt din capitală.

pe drumul spre casă, un concert în aer liber la Universitate.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on September 9, 2012 in jurnal

 

Tags: , , , , , , ,

2 responses to “la pas, pe Uliţa Mare

  1. Andra :)

    September 19, 2012 at 6:24 pm

    Anul asta am ratat plimbarea lor, dar am fost la editia trecuta si chiar am aflat multe chestii pe care nu le stiam. Recomand si turul Guided Bucharest ;) http://zambetsisanatate.wordpress.com/2012/05/15/guided-bucharest-sau-bucurestiul-prin-ochi-de-turist/

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: