RSS
Aside
12 Jun

tocmai ce am citit un articol de Vlad Mixich, care a aruncat o găleată cu apă rece peste fărâma de entuziasm (chiar şi aşa e mult spus) de care mă agăţam privind procentul obţinut de Nicuşor Dan la alegerile locale.

Cei care pun stampila pe primarii penali o fac pentru ca seamana cu ei si se viseaza asemenea lor. Desigur exista si exceptii, semnificative ca numar, precum ar fi acel procent de 10% care a votat in Bucuresti cu Nicusor Dan.

I-am auzit/citit pe multi dintre ei bucurandu-se de procentul obtinut(aici un reportaj audio pe RFI). Si la „sediul de campanie” rezultatele au fost intampinate cu urale. Dar ce demonstreaza acest 10%? Ca existam si noi, cei incapabili sa votam primari penali. Dar ati avut vreun moment indoiala ca n-ar fi asa? Din ce credeti ca se hraneste industria de concerte şic, cărtureştii si toate ceainariile frumoase din Bucuresti? Atatia suntem: cateva zeci de mii, nici mai multi, nici mai putini. Cat un stadion plin la Steaua care urla m*** Dinamo.

Asa, si am demonstrat ca suntem 10% si contam. Ca uite avem si noi un muschiulet, poate doi, un biceps de categoria musca. Dar credeti ca-i pasa cuiva?

Va spune ceva numele Horia Mocanu? In acelasi Bucuresti, candidatul partidului lui Dan Diaconescu la primaria generala, Horia Mocanu, a obtinut la fel de multe voturi precum Nicusor Dan. Majoritatii care voteaza cu primari penali numele lui Nicusor Dan sau al lui Horia Mocanu nu le spune nimic. Suntem si noi, ca si oamenii OTV, niste ciudati. Niste marginali, ceva mai respectabili decat oamenii OTV, dar si mai greu de inteles.

(…)

Ca sa obtinem tara pe care ne-o dorim, tara in care sinapsele majoritatii nu sunt modelate pe placul primarilor penali, e nevoie de altceva. Doar o stampila aplicata pe o foaie subtire de vot nu e indeajuns. E nevoie sa punem osul. Toti cei 10%, nu doar cativa. Si stim prea bine, toti cei 10%, cat de multa munca si rabdare e necesara pana sa construiesti ceea ce iti doresti.

less talk, more action

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 12, 2012 in jurnal

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: