RSS

girl-on-girl… distraction

23 Feb

Deși, vrând-nevrând, am tot umblat prin autobuze și tramvaie în ultima vreme și mi-am ținut urechile ciulite în tot acest timp, nu am mai auzit nimic demn de a fi colportat aici, pe blog. Ba, mai nou, am impresia că oamenii au cam încetat să vorbească unii cu alții. În ultima vreme, mai toți pe lângă care mă aflu mormăie, urlă în căști sau îngână ușurel cântecele știute numai ei.

Însă… însă! Duminica trecută s-a rupt vraja rea. În timp ce stăteam eu cuminte pe scaunul de plastic gri al unui troleu, îndreptându-mă ca un chinez conștiincios spre firma unde lucrez (dacă tastatul frenetic și multitaskingul dus la absurd se pot numi muncă onestă), observ pe scaunul din fața mea două domnișoare care își povesteau ceva. De fapt, la început pur și simplu le-am remarcat prezența într-un mod foarte general și m-am enervat că ele, ca și restul lumii din troleu, purtau genul ăla de haine cenușii-negre în care intră parcă toată România când dă frigul (da, știu, mă enervează cele mai cretine chestii, mi s-a mai spus). Și, cum ne sălta troleul pe niște străduțe întortochiate, deodată, fata din stânga o sărută pe cea din dreapta ei. De fapt, un pupat zgomotos pe obraz, ca sa fim acurați: ). Eh, mare lucru, îmi zic, și continuu să mă uit pe fereastră la ninsoarea care nu se mai termina.

Mai mergem noi ce mai mergem, când fata din stânga se hotărăște să repete gestul și, de data asta, îi trage celeilalte o serie de ștampile zgomotoase de până și șoferul – altfel om serios, la casa lui – a holbat un ochi în oglinda retrovizoare. Fata din dreapta, mai timidă, zâmbește ușor și continuă să se uite drept înainte. Mai trec câteva stații marcate de câteva smooches, din ce in ce mai pasionate. Mâna fetei din dreapta se odihnea deja, de câteva minute, pe coapsa sfioasei ei vecine. Eu, trebuie să recunosc, mă delectam cu pitorescul imaginii. În schimb, domnul mai în vârstă, care stătea în dreptul fetelor, citind un ziar, era de-a dreptul indignat. Nu înțelegea ce se întâmplă. De unde atâta necuviință, obraznicie și  indecență. Mai avea un pic și începea să se isterizeze a la antena 3. Cu barba lungă și presărată cu fire albe și cu inevitabila căciulă de astrahan pe cap (uite o cauză bună pentru Facebook: jos cu căciulile de astrahan!!), arunca din când în când priviri fioroase celor două fete din ce în ce mai absorbite una de cealaltă. Într-un final, cu un gest scurt și hotărât, cu o cută severă adâncindu-i-se între sprâncenele stufoase, îndreptă paginile pe care le citea și reluă cu atenție lectura cotidianului dintre foile căruia îl priveau înapoi vreo trei nuduri siliconate înconjurate de titluri exclamative.

La stația următoare cele două fete au coborât și au dispărut in ninsoare. În urma lor, troleul se porni greoi, alunecând prin dreptul bisericii Delea Veche. Domnul în vârstă, atent să nu șifoneze ziarul, își făcu cruce cu mișcări grăbite.

 
19 Comments

Posted by on February 23, 2011 in jurnal

 

19 responses to “girl-on-girl… distraction

 1. radu

  February 23, 2011 at 12:04 pm

  ooo da, that could massively boost my morale and keep me going for days. nu as putea explica de ce si nici nu cred ca voi fi vreodata dornic sa analizez.
  si da! sa nu uitam ca te enervează cele mai cretine chestii (am recitit pt ca uitasem complet primii 40% din post)

   
 2. Sheherzadah

  February 23, 2011 at 12:07 pm

  somehow I knew you’d fancy this post from the moment I started writing: ))

   
 3. Guus Preitinger

  February 23, 2011 at 1:32 pm

  ce frumos :)

   
  • Sheherzadah

   February 23, 2011 at 1:53 pm

   : )

    
 4. bogdan

  February 23, 2011 at 3:44 pm

  Am vazut filme care incep asa :))

  PS. Chestia “isterizare a la antena 3” mi se pare usor fortata si ilogica. Eu as putea spune “creieri spalati” a la evenimentul zilei ? :)) Ah, si mai imi vine sa spun cateva cuvinte despre “Cartarascu” (cum il alinta base’) dar ma abtin. Poate in alta zi cu soare … :)

   
 5. Radu

  February 24, 2011 at 10:20 am

  cu ce troleu calatoresti spre plantatie? duminica mergi la lucru la ore la care s-au mai trezit si alti oameni ai orasului?

   
 6. Sheherzadah

  February 24, 2011 at 10:22 am

  79. da, duminica te duci la ce ora vrei. eu, de obicei, ma duc pe la 9.30. vii pe la noi?: )

   
 7. Guus Preitinger

  February 24, 2011 at 10:23 am

  dar ce varsta aveau fetele? aproximativ.

   
 8. Cristina

  February 26, 2011 at 7:54 pm

  ok. now I am truly addicted.

   
  • Sheherzadah

   February 26, 2011 at 9:16 pm

   : )))

    
 9. Cristina

  February 26, 2011 at 9:20 pm

  adica, altfel spus, ce pazesti, pune mana pe scris!

  I want more.

  plus, nu uita, ai spus ca tu scoti un volum de proza ca sa pot si eu sa imi pun o poza pe coperta. asa ca astept sa devii tu cunoscuta ca sa ma promovezi si pe mine.

   
 10. Sheherzadah

  February 26, 2011 at 9:25 pm

  well, e sambata seara si pazesc un nenorocit de fisier pe care il traduc de o saptamana; ). dupa, imi iau revansa. we shall have our 15 min of fame! it will be the perfect antidote for turning 30: )).

   
 11. Cristina

  February 26, 2011 at 9:27 pm

  :))

  who on earth said anything about turning 30?

  I have a new motto, didn’t I tell you? :)

  the thirties are the new twenties. :))

   
  • Sheherzadah

   February 26, 2011 at 9:35 pm

   I like it. :|

    
 12. Radu

  March 7, 2011 at 10:52 am

  mmmm, then there are good news for us Ali. I’m getting ready to enjoy my new twenties

   
 13. Sheherzadah

  March 7, 2011 at 10:53 am

  jeez. u never get tired, do u: ))

   
 14. Radu

  March 7, 2011 at 9:09 pm

  aa-aaaaa! sometimes i do get tired actually but i’m trying to follow your example boss and never complain about it and instead sing some RUSSIAN patriotic songs in my head and work even harder

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: