RSS

roped in

14 May

Începe să îmi pară tot mai rău că nu pot veni mai des în Craiova. Ştiu că celor care urmăresc constant ştirile li se va părea paradoxal. În ultima vreme, când pomenesc numele oraşului, lumea aproape că tresare involuntar, de spaimă, şi începe să te privească neîncrezător, căutând pe faţa, hainele sau, cei mai îndrăzneţi, pe mâinile tale sângele sau creierii ultimei tale victime.

Există însă şi craioveni paşnici şi am dovada! Astăzi am petrecut o după amiază savuroasă la Biblioteca Aman, in the American Corner, în compania unor oameni care, în cel mai rău caz, şi-ar putea manifesta pulsiunile negative închizând cu zgomot o carte. A fost încă o ediţie a unui colocviu de film ce umple sala audio-video a bibliotecii în prima zi de vineri a fiecărei luni (intrarea e liberă). Am fost invitată să particip la o discuţie despre Rope, filmul lui Hitchcock, o mixtură de umor a la Oscar Wilde şi întrebări dostoievskiene, dar şi o provocare de ordin tehnic pentru regizor, care a dorit să facă un film fără tăieturi, în care mişcarea fluidă a camerei hipnotizează spectatorul în timp ce îl înfăşoară, pe nesimţite, tot mai strâmt, claustrofobic, în mijlocul evenimentelor.

În iunie, se va discuta despre Das Leben der Anderen, apoi, după o vacanţă de două luni, colocviul va reveni în septembrie cu Lolita lui Kubrik, un must see (şi must attend:), zic eu. În ambele ediţii, ca invitat, alături de Cătălin Ghiţă, se va afla Mihai Ene.

Aşa că, la toamnă, vă ţin un loc lângă mine, în primul rând. You can’t miss me, I’ll be the Lolita lookalike; ).

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on May 14, 2010 in jurnal

 

Tags: , , , , , ,

One response to “roped in

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: