RSS

morose

11 Oct

rembrandt-van-rijn-sleeping-girl-drawing-british-museum-london…asa sunt intotdeauna cand lucrez duminica. si, tot duminica, pe  inserat, incep sa ma bantuie fantomele cartilor necitite. sunt multe si galagioase ca niste vrabii.

mai nou, sunt intr-o stare de oboseala continua. un soi de moleseala care ma inconjoara ca o pasla si in care zac inerta, cu pleoapele zvacnind din cand in cand, in ritmul unor ganduri repetitive si sterpe.

in unele dupa amieze il vizitez pe prietenul meu pescar. el e  – inevitabil – in mijlocul unei carti, tot timpul se gandeste la ceva, e un fel de creuzet in care fermenteaza idei, fraze, imagini. toropita pe una din multele canapele, adorm in timp ce degetele lui alearga pe tastatura, cad intr-un soi de semi-somn chinuitor, in care cuvinte, propozitii, fraze de roman, incheieri geniale de povestiri, rime interesante, personaje conturate la colt de pagina, amintiri din quasi-copilarie, toate se amesteca in forme halucinante, ma chinuie cu frumusetea, imposibilitatea, urgenta, inexprimabilul lor. Ma trezesc intr-un tarziu, ametita, cu capul plin de resturi de ganduri din mijlocul carora ideile au fugit. El zambeste crezand ca in sfarsit am adormit.: )

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on October 11, 2009 in jurnal

 

Tags: , , , ,

3 responses to “morose

 1. Guus

  October 11, 2009 at 7:54 pm

  i hate duminica pe inserat. te deprimi ca trebuie sa calci pentru saptamana viitoare, te deprimi ca te suna matusa sa ti povesteasca in ce fel si hal celalalte nepoate sunt mai ‘ambitioase’ decat tine, te deprimi ca iti dai seama ca a trecut vara si tu n ai avut vacanta, te deprimi ca incepe o noua saptamana de lucru samd. deci, deprimant :(.

   
 2. sheherzadah

  October 12, 2009 at 7:41 am

  god, I hate aunts!

   
 3. Iulianus

  October 12, 2009 at 9:35 am

  “Children, you were born to disappoint your parents…”

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: